S01E01: Zijn wij nog testers?

De eerste echte aflevering van de voorproeverij! In deze aflevering zoals beloofd een voorgerecht met een lekker hapje en een drankje. Een vegetarische bitterbal en een eigen gebrouwen biertje “Mister Bilbo” verkrijgbaar bij http://www.debrakkebrouwer.nl (door onze voorproever Sietse).

Het hoofdgerecht voor deze aflevering, zijn we nog testers?
De voorproevers Bas, Nicolaรฏ, Sietse & Ywe bespreken de huidige rol van testers, de veranderingen in de testwereld en de hedendaagse vacatures voor testers.

En natuurlijk nog ons toetje, de braakterm van deze aflevering “pi shaped” testers.

Veel plezier met de eerste aflevering!

5 gedachten over “S01E01: Zijn wij nog testers?”

 1. ywe van der Pol

  Hoi Huib, Tof dat je luistert!!

  En zeker, seriously ๐Ÿ™‚ je “zou” kunnen zeggen dat TDD het zonder dedicated testers zou kunnen doen, niet dat je het zou moeten doen. En daar zit denk ik de crux, we hebben het steeds vaker over hoe passen we als tester in een methodiek of in een hokje in plaats van hoe kunnen we toegevoegde waarde leveren in een project. Organisaties handelen hier ook steeds vaker naar, we implementeren een methodiek naar de letter en dan worden de testers er weer eens uitgegooid om na een bepaalde periode er achter te komen dat we toch wel wat kunnen ๐Ÿ™‚

  Thanks iig voor je reactie. je bent welkom om een keer mee te reageren in een aflevering!! ๐Ÿ˜€

  Groetjes,
  Ywe

 2. Hey Ywe, dank voor je reactie.

  Je kunt ALLES zonder dedicated testers doen. Maar TDD alleen, ook al doe je het nog zo goed, gaat er niet voor zorgen dat er geen fouten meer in de software zitten. Organisaties die methodieken implementeren snappen niet hoe software ontwikkeling werkt. ING heeft ook zo’n cyclus meegemaakt. Zij zijn inmiddels terug met hun voeten op aarde.

  Ik ga graag op je uitnodiging in. Laat me maar weten waar en wanneer.

  Groet,
  Huib

 3. Hi,

  Mag ik mij hierin mengen? TDD (en BDD) zijn mooie aanpakken maar het vervangt testen never nooit niet! TDD komt vanuit de XP hoek en deze hoek heeft altijd Exploratory Testing als een serieus onderwerp beschouwd die uitgevoerd dient te worden door kundige mensen. Je kan zeggen dat beide complimentair zijn. De ‘bedenkers’ van TDD hebben nu ook de grootste moeite met de T van Test.

  Ik wil hem nog scherper plaatsen; de testen (of checks als je de semantische discussie belangrijk vind) uit TDD en BDD zijn bijproducten. TDD zorgt primair voor een hogere code kwaliteit en een ‘denk eer men begint’ mindset. BDD zorgt primair voor een shared understanding (als dat uberhaupt al mogelijk is). Manieren om de kwaliteit te verbeteren? Ja! , Testen?: Nee

  Groet,

  Joost

Reacties zijn gesloten.